Arianna Savall

BIOGRAFIA

“Com si la bellesa de la veu de l’Arianna fos realment la veu d’una fada.”
( El 9 Nou, MMVV 2010, M. Rius)

Nascuda a Basilea (Suïssa) el 1972 en el sí d’una família de músics catalans, Arianna Savall Figueras inicia l’estudi de piano amb Susanne Hockenios, i l’arpa clàssica amb Magdalena Barrera. El 1991 començà, paral·lelament, els seus estudis de cant amb Maria Dolors Aldea al conservatori de Terrassa, on finalitza els seus estudis de cant i arpa.

El 1992 comença l’estudi de la interpretació històrica amb Rolf Lislevand al Conservatori de Toulouse (França) i segueix diversos cursos amb Andrew Lawrence-King, Hopkinson Smith i amb els seus pares Montserrat Figueras i Jordi Savall.

 

Contactar

Si vols, pots contactar amb mi directament o
als meus agents arreu per qualsevol qüestió por fer-ho aquí
Gràcies per escriure!

arianna@ariannasavall.com

Del 1996 al 2001 torna a Suïssa per fer un “Aufbaustudium” de cant amb Kurt Widmer a la Schola Cantorum Basiliensis i alhora s’especialitza en les arpes històriques amb Heidrun Rosenzweig. El 2000 canta per primera vegada l’òpera barroca al Theater Basel “Opera Seria” (Viena 1769) de Florian Leopold Gassman sota la direcció de Carlos Harmuch.

El 2002 fa el seu debut al Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb l’Orfeo de Claudio Monteverdi en el rol d’Eurídice sota la direcció del seu pare, Jordi Savall. Aquesta òpera s’enregistra en DVD per la BBC i opus arte i la crítica lloa l’espectacle com una de les versions més belles i màgiques de l’Orfeo. Amb aquesta òpera actua en els Festivals i Òperes més prestigioses, com és Edimburg, Burdeus, Bremen, Viena, Milà, Madrid i Brussel·les.

Interpreta el rol de Casilda en l’òpera “Arianna” un pasticio de Haendel, al Teatre Scala de Basilea, participa en l’espectacle “Sueños y Folías” com a cantant i arpista al Teatro Liceo de Salamanca, canta a “Celos aún del ayre matan” una òpera de Juan Hidalgo a l’Auditori de Barcelona i al Konzerthaus de Viena.També participa com a solista en el The Fairy Queen de Henry Purcell amb la Main Barockorchester Frankfurt, i canta el rol de Clorinda en Il Combattimento di Tancredi e Clorinda de C. Monteverdi amb  Le Concerts des Nations.